Jyry 120

Helsingin Jyry ry

Jyry on perustettu vuonna 1902.  Vuosi 2022 on seuran 120-vuotisjuhlavuosi, jota  juhlistimme monin tapahtumin.  Seura on Työväen Urheluliiton perustajajäsen.

Helsingin Jyryssä voi harrastaa useita lajeja: voimistelu ja tanssi, suunnistus, melonta, yleisurheilu ja koripallo. Seura elää ajassa, ja lajikirjo onkin vaihdellut vuosien varrella.  Kunnia-asiamme on tarjota kaikille mahdollisuus korkeatasoiseen liikunta- ja urheiluharrastukseen. Seuran toiminnassa sekä matalan kynnyksen kuntoliikunta että  huipputason kilpaurheilu yhdistyvät saumattomasti.

 

JYRYN JUHLAVUODEN 2022 TAPAHTUMIA:

  • Juhlavuosikokous Urheilumuseossa 16.3.2022  
  • Naisosaston 100-vuotisjuhlien videon katselu 14.5.2022  Kulttuurikeskus Caisa
  • Jyryn patsas/muistomerkkikävely elokuu
  • Jyryä ja jylinää liikuntatapahtuma Pornaistenniemellä Vantaanjoen suulla 17.8.2022
  • Liikuntapoliittinen seminaari Viivajuoksumittausta kuussa 2052? Helsingin kaupungintalolla 28.9.
  • Valokuvanäyttely Kallion kirjastossa  lokakuussa 2022
  • Jyryn 120-vuotisjuhla 10.12.2022  Cirkossa 

 

HELSINGIN JYRYN 120-VUOTISJUHLA CIRKOSSA 10.12.2022 

Kaasutehtaankatu 1//4, 00540 Helsinki, Suvilahti.

 

Juhla oli Helsingin Jyryn perhejuhla, johon entiset ja nykyiset jyryläiset ystävineen, sukulaisineen monessa sukupolvessa olivat tervetulleita! Näytöksessä esiintyivät kaikki Jyryn jaostot sekä esittävät ryhmät. 

Paikalla katsomossa  oli 130 Jyryn ystävää, minkä lisäksi esiintyjien suuri joukko.

 

VALOKUVANÄYTTELY - HELSINGIN JYRY 120 VUOTTA KALLION KIRJASTOSSA LOKAKUUSSA

120-vuotisen urheiluseura Helsingin Jyryn kotialuetta on Kallio-Vallila-Hakaniemen seutu, josta jäsenillämme on lukuisia muistoja.  Suoritus- ja harrastuspaikat ovat  löytyneet tältä alueelta kuten asuinpaikatkin.  Jyryn nimekkäiden urheilijoiden juoksija Hannes Kolehmaisen, voimistelija Sisko Salosen, nyrkkeilijä Mauno Laineen jalanjälkiä seuraavat Eemelit, Juliat, Sofiat, Erinit ja Aleksit. He suunnistavat, yleisurheilevat, melovat, voimistelevat ja tanssivat. Lajit ovat vaihtuneet, mutta Jyryn henki elää kolmannessakin sukupolvessa.

 

HELSINGIN JYRYN JUHLAVUOSIKOKOUS  järjestettiin 16.3.2022 URHEILUMUSEO
 

Tilaisuuden avasi Helsingin Jyryn puheenjohtaja Lasse Tynkkynen.  Urheilumuseon johtaja Jukka-Pekka Vuori toivotti jyryläiset tervetulleiksi Urheilumuseoon  Jyryn Urpo Nikanne kertoi, mikä Jyry on nyt. Jyryn kultaiset ansiomerkit jaettiin ja kunniajäsenkirjat jaettiin tilaisuudessa. 

 

JYRYN NAISOSASTON (VOIMISTELU JA TANSSI) 100-VUOTISJUHLIEN VIDEOTALTIOINNIN ENSIESITYS 14.5.2022  

Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 B, 00530 Helsinki

Juhlat järjestettiin Aleksanterin teatterissa vuonna 2009.  

 

JYRYÄ JA JYLINÄÄ LIIKUNTATAPAHTUMA PORNAISTENNIEMELLÄ VANTAANJOEN SUULLA. 17.8.2022 

Kaikenlaista hauskaa ohjelmaa liikuntaa ohjelmassa oli  kaikenikäisille. Pikkulapsille temppurata ja leikitystä, kasvomaalausta. Hieman vanhemmille  arviointijuoksua, kyykkyheittoa ja suunnistusta ja melontaa. Jyryn uusi melontavaja valmistuu toimintapaikalle. Vajalta pääsee melomaan merelle.  Letunpaistoa. Yhteistyössä kaupunginosayhdistys Artovan kanssa.  Paikalla oli ennätysyleisö ja sääkin suosi.

 

LIIKUNTAPOLIITTINEN SEMINAARI VIIVAJUOKSUMITTAUSTA KUUSSA 2052?  Helsingin kaupungintalolla 28.9.  yhteistyössä Reino Fri-urheilusäätiön ja TUL:n Uudenmaan piirin kanssa.

Tulevaisuus tehdään nyt! Juoksitpa kuussa tai maassa. Jokaisen nuoren pitää saada kokea liikunnan iloa turvallisesti ja tasavertaisesti. Seurojen on sopeuduttava yhteiskunnan muutoksiin. Onko urheiluseuroilla vastuuntuntoa ja vetovoimaa? Tule kuuntelemaan asiantuntijoiden ajatuksia seuratoiminnan tulevaisuudesta, joka haastaa meidät juuri nyt. Tule mukaan vaikuttamaan ja verkostoitumaan. Yhdessä olemme enemmän.

Seminaarissa kuulijat saivat mittavan määrän pohdintaa urheiluseurojen tulevaisuudesta. Esiintyjinä mm. Perttu Pölönen, Kati Lehtonen, Urpo Nikanne, juontajana Tommy Lindgren. Liikunnallisia ja kulttuurisia tuokioita esiintyjinä olivat Eero Enqvist ja Maria Prokhorovan Ikkunaprinsessa.  Reino Fri-säätiö jakaa stipendit Jyryn nuorille urheilijoille. Paikalla oli liikuntamaailman päätöksentekijöitä ja seurojen toimijoita.