PALJON ONNEA 90-VUOTISPÄIVÄNÄSI OSMO ALKU MAINIO TUORILA!

19.8.2022

Tasavuosia täyttävät Helsingin Jyry kuin Osmo Tuorilakin. Ikäeroa 30 vuotta.
Tasavuosia täyttävät Helsingin Jyry kuin Osmo Tuorilakin. Ikäeroa 30 vuotta.

Helsingin Jyryn kunniajäsen Osmo Tuorila liittyi seuraamme vuonna 1946. Hänet valittiin jo 16-vuotiaana Jyryn yleisurheilun sihteeriksi. Rooleja Jyryssä on ollut lukuisia: koripallo- ja yleisurheiluvalmentaja, toimitsija, Jyryn johtokunnan jäsen, Veikkauksen vastaanottaja jne. 

Hän syntyi samana vuonna 1932, kun Jyryn toiminta poliittisista syistä lakkautettiin ja astui Jyryn riveihin, kun seuran toimintaa toisen maailmansodan jälkeen aloitettiin.

Osmon lajeja ovat olleet yleisurheilu ja koripallo. 168 cm pituudellaan hän on ollut koripallon SM-sarjan lyhyin mitalisti kautta aikojen. 

Osmon lajeja ovat olleet yleisurheilu ja koripallo. 168 cm:n pituudellaan hän on ollut koripallon SM-sarjan lyhyin mitalisti kautta aikojen. Vuonna 1979 400 metrin aidoissa hän voitti MM-hopeaa M45-sarjassa. Ennätyksensä 55 sekuntia 400 metrin aidoissa Osmo juoksi 35-vuotiaana 1967. Hänen ennätyksensä korkeudessa on 1,81 m ja pituudessa 6,66 m.

Jyryn Lipstikka-tanssiryhmässä hän on harjoitellut ja esiintynyt tänäkin vuonna. Nopeutta, ponnistusvoimaa ja ketteryyttä riittää.

Urheilun ja Jyryn talkootoiminnan kautta Osmo on ollut monenlaisissa tehtävissä, hän toimi mm. supertähti Tina Turnerin henkivartijana ja seuralaisena tämän esiintyessä Olympiastadionilla sekä tsekkoslovakialaisen Helsingin Olympialaisten juoksijatähden Emil Zatopekin oppaana.  

Osmo on ollut toimitsijana mm. 1952 Olympiakisoissa ja vielä 2021 syksyllä Suomen Aikuisurheiluliiton SM-puolimaratonilla.

Osmon kokemuksista ja toiminnasta voisi kirjoittaa kirjan. sillä niin paljon on tapahtunut hänen aktiivisen 75 vuotta kestäneen urheilija- ja toimitsijauran aikana.